Duurzaamheid voor mens en natuur

Wij zetten ons in voor duurzaamheid. Voor ons is dit een belangrijk punt en dus houden wij hier rekening mee bij bijna alles wat wij doen. Dit is niet alleen duurzaamheid in het verminderen van afval en natuurlijke producten gebruiken maar ook duurzaam omgaan met mensen. Zowel binnen ons team als in de samenleving.

Potloden in houder

Wilgen knotten

Van onze wilgen hebben wij vier keer warmte, dat zegt Sjoerd altijd. De eerste keer van het knotten van de wilgen die op ons terrein staan, de tweede keer van het kleinzagen van het hout, de derde keer tijdens het opstapelen van het hout om te drogen en de vierde wanneer het hout in onze houtkachel gaat.

Een tuin voor de natuur

In onze meerdere tuinen hebben wij vogelhuisjes, een paddenpoel en stukken lang gras voor insecten. Het lange gras zorgt ervoor dat insecten plaats hebben om te leven. Op hun plaats zorgen deze insecten weer voor voedsel voor de vele vogels.

Duurzame materialen

Wij kiezen onze materialen met zorg, op onze tafels staan theelichtjes van 100% plantaardige was (van verantwoord geteelde gewassen) in een plantaardige cup. In de vergaderruimte zijn wassen potloden welke perfect dienen als vervanging van stiften op alcohol-basis en plastic.

Vincentius vereniging

Wij zijn sponsor van de Vincentius vereniging in Boxtel. Spullen die wij niet meer in gebruik hebben gaan naar hun kringloopwinkel. Verder helpen wij waar ze ons nodig hebben, bijvoorbeeld bij het doneren van diners.

Werkplek voor mensen

Als werkgever is het Hof apart omdat wij ons focussen op de persoon. De functie wordt binnen de mogelijkheden van de persoon gevormd. Ons team is belangrijk voor ons, daarom hebben wij tijdens de corona-periode al ons personeel aangehouden. Waardoor wij nu nog steeds een fijn en gezellig team hebben.

Lokale inkopen

Zo veel mogelijk inkopen doen wij bij lokale bedrijven, het liefst ook nog biologisch. Wij hebben een eigen moestuin waar binnen het seizoen producten uit worden gebruikt. Ons toekomstplan is om ook kippen op eigen terrein te hebben voor verse eieren en de verwerking van keukenresten.